Početna / Eko turizam / SLOVENIJA: Bajkoviti Otočec na Krki
@balkan-turizam.net

SLOVENIJA: Bajkoviti Otočec na Krki

Čim uđete u Sloveniju iz pravca Hrvatske nedaleko od granice, nalazi se Otočec na Krki, pravi “raj na zemlji”. Na ulasku, preloskom mostića u ovaj predivan prirodni kompleks, prvi utisak koji  ostavlje bez daha je romatičan zamak star oko 8 vekova. Unutar ovog čudesnog zdanja smešten je luksuzni  Hotel Castle sa pet zvezdica pogodan za nezaboravne trenutke, romantična venčanja, proslave i druge manifestacije kao što su kongresi i seminari. Hotel poseduje restoran unutra i napolju, a smeštajni kapacitet je 16 apartmana i dvokrevetnih soba. Informacije o cenama možete pogledati OVDE.

@balkan-turizam.net
@balkan-turizam.net

Prilaz uz reku

Kada se udruže priroda i čovek rezultati su više nego očaravajući. Dalje, pešačka staza vas vodi uz tok Krke kroz jedan miran šumovit kraj pun zelenila, ptica, pogodan da raširite ćebence i u “debeloj hladovini” uživate u žuboru reke i odmorite dušu. Imali smo sreće da su nas sve vreme pratili labudovi i upotpunili pravi prirodni ambijent zbog kojeg smo, između ostalog i posetili ovo mesto u Sloveniji. Voda je prozirna, tako da se lako mogu videti razne ribe kojih u Krki ima 32 vrste. Pored šetnje, možete iznajmiti bicikl ili čamac i provazati se celim komplesom.

@balkan-turizam.net
@balkan-turizam.net

Sportski centar

Pored izuzetnih prirodnih lepota, ono po čemu je Otočec poznat je golf teren. U Sloveniji ih ima ukupno 13 sa preko 8.000  igrača. Zbog svog zelenila i atraktivnosti terena sve veći broj profesionalnih golfera posećuje Sloveniju. U poslednjih nekoliko godina odžavana su evropska amaterska prvenstva kako u  ekipnom tako i u pojedinačnom sastavu. Pored golfa, možete se oprobati i u tenisu.

@Pixabay – JanBaby

Do Krke, bez muke!

Otočec na Krki se nalazi na oko 8 km od Novog Mesta, za koje primetili smo, postoje autobuske linije na svakih sat vremena. Blizu je auto puta i otprilike na pola relacije Zagreb -Ljubljana. Ako ste se zaputili iz Zapadne Evrope ka našem Balkanu,  svratite obavezno u ovo bajkovito mesto.

 

balkan-turizam.net

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *