Turistički vaučeri od utorka 30. maja

Za građane koji imaju pravo na subvencionisani odmor u Srbiji, od utorka 30. maja kreće podela dodatnih 100.000 turističkih vaučera u iznosu od 5.000 dinara, saznaje Euronews Srbija. Zainteresovani će od tog datuma moći da se prijavljuju.

Ministar Husein Memić je rekao da će vaučeri biti podeljeni pod istim uslovima  kao i na početku
godine, kada je u rekordnom roku podeljeno svih 100 hiljada, i ukazao da građani koji su u  2023. godini već dobili vaučer, ne mogu da podnose prijave za nove vaučere.

Prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor planula je za dva dana u januaru, a nedavno je najavljeno da je država obezbedila sredstva za dodatnih 100.000 vaučera.

Država već godinama subvencioniše odmor u Srbiji, a pravo na vaučere ima nekoliko grupa građana. Do sada je država u akciji pomoći domaćem turizmu podelila oko 700.000 vaučera.

Uslovi za subvencinisani odmor u Srbiji su jasni, a procedura se nije menjala od kada je uvedena podela vaučera 2015. godine.

Pravo na vaučere u Srbiji imaju penzioneri, nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada, zaposleni građani, čija primanja mesečno ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi i civilni invalidi, poljoprivrednici i studenti. Novina je da od ove godine i stariji od 65 godina koji nisu penzioneri mogu da učestvuju u dodeli vaučera.

Svi koji imaju mogućnost da se prijave, vaučere mogu da koriste u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja i to u trajanju od najmanje pet noćenja.

 

izvor: www.euronews.rs/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Skoči na traku sa alatkama