foto: www.balkan-turizam.net

Završen 44. Međunarodni sajam turizma u Beogradu

U nedelju 26. februara je završen 44. Međunarodni sajam turizma u Beogradu. Turistička ponuda Zlatibora je predstavljena na ovoj najznačajnijoj turističkoj manifestaciji jugoistočne Evrope. Svim zainteresovanim posetiocima sajma predstavljena je celokupna ponuda planine u okviru štanda TO regije Zapadna Srbija, gde su svoje turističke proizvode na pojedinačnim štandovima predstavili: ,,Zlatibor Mountain Resort & Spa”, „Palisad”, ,,Buket”, “Aria Club Zlatibor”, “Konak”, “Turističko rekreativni kompleks Zlatibor”, Specijalna bolnica “Zlatibor Čigota”, “VIP Casa”, ,,Satelit”,  “All Seasons Residence”, “Kraljevi konaci”, “Braća Sekulić”, gde su i veoma posećeni bili štandovi Dino parka, El Paso City-a i Gold gondole.

Na ovogodišnjem sajmu Zlatibor se predstavio novim sadržajima, objektima, značajnim lokalitetima, manifestacijama koje ulepšavaju boravak na ,,zlatnoj planini” kao i specijalnim sajamskim popustima. U fokusu interesovanja i najveća atrakcija jeste zlatiborska ‘’Gold gondola’’ koja je panel diskusiju „Onlajn plaćanje u turizmu – trendovi i izazovi“ u okviru sajma turizma u Beogradu, obogatila keteringom koji je sadržao postavku branča u vazduhu i romantičnog putovanja. Učesnici panela su mogli da dožive duh tradicije degustirajući pršutu, slaninu, kulen, domaću pitu i sir koje su napravili lokalni proizvođači iz zlatiborskih sela. Uz ovaj raznovrstan planinski obrok posluženi su domaća rakija, sokovi i voda, a na bogatoj trpezi našle su se slatki zalogaji iz romantičnog putovanja – praline, voće i šampanjac.

Specijalna bolnica “Čigota” promovisala je svoje medicinske usluge gde je posetiocima bilo obezbeđeno antropometrijsko merenje. Promovisala je svoja 4 medicinska paketa pored dobro poznatog programa za mršavljenje, prvi put su na sajmu predstavljeni porogrami: ,,Post covid”, program fizikalne terapije i program za štitastu žlezdu.

A s obzirom da Zlatibor postaje lider sportskog turizma najavljena je izgradnja modernog sportskog kompleksa, sa 20 fudbalskih terena koji će omogućiti da uslovi za sportske pripreme i takmičenja sportista budu što pogodniji.

Mnogobrojni turisti uživaju u svim vrednostima ove planine koju pored čistog vazduha i prirode, karakteriše bogatstvo sadržaja, kvalitetna turistička ponuda kojom ,,zlatna planina” i dalje zadržava svoje mesto u vrhu turizma Srbije.

 

izvor: https://www.zlatibor.org.rs/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Skoči na traku sa alatkama