@balkan-turizam.net

Erdevik: Sremska kulenijada 8. juna

  Narandžasti mesec jun donosi pravu poslasticu za sve ljubitelje tradicionalne hrane i vrhunskih delikatesa! Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo 25. Sremsku Kulenijadu, koja će se održati 8. juna u prelepom mestu Erdevik, u srcu Srema.

Sremska Kulenijada je manifestacija koja svake godine okuplja najbolje proizvođače kulena iz regiona i šire, pružajući posetiocima jedinstvenu priliku da uživaju u autentičnom ukusu ovog nadaleko čuvenog specijaliteta. Kulen, kao simbol sremske gastronomije, priprema se po tradicionalnim receptima koji su se prenosili s kolena na koleno, čuvajući svoj specifičan ukus i kvalitet.

Program “Kulenijade” počinje od 10 časova, a posetioci će moći da uživaju u raznovrsnim sadržajima tokom celog dana. Očekuju vas brojni štandovi sa kulenom i drugim domaćim proizvodima, degustacije, takmičenja u pravljenju kulena, kao i stručna predavanja o proizvodnji i očuvanju tradicije. Pored kulena, posetioci će moći da probaju i druge sremske specijalitete, kao što su sremska šunka, kobasice, sirevi, vina i rakije.

@balkan-turizam.net

Za najmlađe posetioce pripremljen je poseban program sa raznim zabavnim i edukativnim sadržajima, dok će ljubitelji folklora uživati u nastupima kulturno-umetničkih društava iz Srema i okoline. Naravno, neizostavan deo manifestacije je i dodela nagrada za najbolji kulen, gde stručni žiri, sastavljen od renomiranih gastronomskih stručnjaka, ocenjuje i bira najbolje proizvode.

Sremska Kulenijada je savršena prilika za sve ljubitelje dobre hrane, tradicije i kulture da provedu nezaboravan dan u Erdeviku. Ova manifestacija nije samo gastronomski događaj, već i prilika da se upoznate sa bogatom istorijom i kulturom Srema, da uživate u prelepoj prirodi i gostoprimstvu lokalnog stanovništva.

Sve potrebne informacije za izlagački deo možete dobiti pozivom na broj 065 275 28 05, a za takmičenje na broj 022 610 778

Pozivamo vas da 8. juna posetite Erdevik i budete deo ove jedinstvene manifestacije. Ponesite sa sobom dobro raspoloženje i dobar apetit, jer vas očekuje prava gastronomska bajka! Vidimo se na 25. Sremskoj Kulenijadi!

foto: balkan turizam

S. BJELKIĆ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Skoči na traku sa alatkama