Dodatni vaučeri za putovanja

Vlada Srbije odobrila je novih 500 miliona dinara za podelu još 100.000 turističkih vaučera, a već od utorka, 20. juna, građani koji ispunjavaju uslove mogu da se prijavljuju za njih na šalterima Pošte Srbije.

Na listi onih koji primaju vaučere nalazi se oko 4.300 ugostitelja. Pravo na vaučere za odmor ima osam grupa građana i to penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, kao i radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara. Korisnici vaučera, mogu biti i stariji od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju. Oni koji su već ostvarili pravo na vaučere u ovoj godini, ne mogu da podnose prijave za nove. U prethodnoj podeli, u maju, za samo jedan dan “planulo” je svih 100.000 vaučera za odmor po 5.000 dinara, dok je dan više trebalo u januarskom krugu, odnosno u prvoj ovogodišnjoj “turi” . Najčešće su se za vaučere prijavljivali penzioneri i najviše su korišćeni za odmor u banjama i planinama. Inače, vaučeri za odmor se mogu koristiti za usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera u trajanju od najmanje pet noćenja. Krajnji rok korišćenja vaučera, kako je objavljeno na sajtu vaucerisrbija. com je 20.novembar. 2023.

Kako je ranije kazao državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić, podela vaučera je izuzetno delotvorna i jedna od najboljih mera za razvoj domaćeg turizma. “Najpre je spasila domaću privredu od propasti u kovid krizi, povećala znatno broj domaćih turista i kada su prošle kovid mere, a i produžila je sezonu u Srbiji” , rekao je on.

 

izvor: tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Skoči na traku sa alatkama