SRBIJA: Muzej iluzija u Beogradu

Mesto koji bi trebalo posetiti dolaskom u Beograd je svakako Muzej iluzija. Nalazi se u strogom centru srpske prestonice, u Nušićevoj 11. Da uprostimo, tačno preko puta Hotela Moskva, u prolazu ka Čumićevov sokačetu je pomenuta ulica i muzej. Ove godine je otvoren i rešismo i mi da uđemo u svet iluzija, da se zalepimo za plafon i visimo.

Ovo je samo jedna od iluzija koju možete videti u ovom čudnom muzeju. Morate se prepustiti, opustiti i uživati tih pola sata, sat. Iako je predviđeno za sve generacije, sa decom ako dođete, to je pun pogodak. Mada i mi stariji podetinjimo, ruku na srce isprobao sam sve. Par saveta,  morate doći u paru i obavezno poneti foto-aparat ili mobilni sa dobrom kamerom.  Obrnuta soba, soba koja menja veličine prostorije, gramofoni koji hipnotišu, beskonačni tunel i glava u tanjiru samo su neke od postavki u zemlji čuda . Ništa nije onako kako izgleda, to je utisak.

Cena ulaznice je 600 dinara(5 evra) po osobi za odrasle, za decu do 15 godina 400, a porodična izađe 1.500. Radno vreme je od 09-22 časa.

 

balkan-turizam.net

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Skoči na traku sa alatkama