@balkan-turizam.net

SRBIJA: Zemun, turistički obilazak

U neposrednoj blizini ušća Save u Dunava na sremskoj strani, nalazi se  Zemun. U ovoj beogradskoj opštini živi oko 200 hiljada stanovnika. Prvobitno zbog odlične lokacije, ovaj grad je jedna, kako kažu , od najurbanijih turističtučkih destinacija u Srbiji. Između ostalog, simboli ovog mesta su Gardoška kula i plaža Lido na Velikom ratnom ostrvu.

@balkan-turizam.net

Ono što Zemun zaista izdvaja jeste njegova tradicija: utvrđenje na Gardošu koje se pominje još u 9. veku, Hram svetog oca Nikolaja- najstarija pravoslavna crkva u Beogradu, sačuvani objekat nekadašnje kafane ”Beli medved” iz 18. veka, biblioteka „Sveti Sava” – najstarija biblioteka u Srba iz 19. veka, jedino lutkarsko pozorište u srpskoj prestonici i „Madlenijanum” – prva privatna opera i teatar na ovim prostorima.

@pixabay

U Zemunu imate sve…Ono zbog čega turisti najviše posećuju ovo mesto je najbolji pogled na Dunav uz neverovatnu gastronomsku ponudu. Jedan od  simbol je i restoran Venecija sa tradicijom dugom preko 100 godina, ali tu je i restoran “Šaran”,duša Zemuna…

Zemunski kej, priča za sebe!

Poznati Zemunski kej je mesto na kojem možete svoje slobodno vreme provesti, šetajući pored Dunava, idealno za laganu vožnju bicikla, rolera, iznajmljivanje porodičnih biciklova, ali i da prošetate svoje kućne ljubimce. Sedište je mnogih restorana, klubova i splavova i takođe ključna tačka noćnog života u Zemunu. Na Zemunskom keju je polazište turističkih brodića za panoramsko razgledanje Beograda i Zemuna. Smešteno je nekoliko marina sa privezima za čamce, kao i jedriličarski i veslački klub.

@balkan-turizam
@balkan-turizam.net

Svakako treba izdvojiti vreme za šetnju Sinđelićevom ulicom, korak po korak starom kaldrmom, koja izbija ka pomenutoj Gradoškoj kuli.

Sinđelićeva ulica -Zemun
@balkan-turizam.net

 

balkan-turizam.net

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Skoči na traku sa alatkama