Zlatibor - balkan-turizam.net

Srbija: Zlatibor – kraljevski za pet evra!

Sportisti i rekreativci, putovanje kroz Srbiju nemojte ni zamišljati bez odlaska na Zlatibor. Preporuka je za vas koji hoćete da izbegnete onu vrstu turizma, odnosno hotela u užem centru, gde vam je sve servirano za potrošačke potrebe. Sad nećemo takvu komociju, već idemo malo više uzbrdo, možda baš do naselja Karaula, u čijoj su blizini trim staze.
foto: www.balkan-turizam.net
Dobra šetnja, sprave, čist vazduh i smanjena gužva u tom predelu mogu biti vaše prednosti. Još jedna olakšavajuća okolnost za vas jesu niže cene smeštaja u ovom kraju. Mi ćemo reći, a vi proverite, da ležaj ovde možete rezervisati za svega 5€  za jednu noć. Samo napred u postojbinu zlatnog bora, čistog vazduha i čiste balkanske lepote.
foto: @pixabay/zvonko58

Sama činjenica da je Zlatibor poznato klimatsko lečilište dovoljna je kao takva da prizove zdrave i bolesne, stare i mlade. Ruže vetrova pogoduju svima. Ne zaboravite, turizam je na ovoj planini začet još 1893. godine boravkom kralja Aleksandra Obrenovića, dok će nešto kasnije tu boraviti i Petar I Karađorđević.

foto: www.balkan-turizam.net

Ima li bolje preporuke za svakog potencijalnog turistu, domaćeg ili stranca od ove o kraljevskim posetama? Ako su negde dolazili kraljevi, onda budite sigurni da nije slučajno! Raniji naziv jednog dela Zlatibora je bio Kraljeve Vode, a dotični ljudi, istorijske ličnosti iz dve dinastije, Obrenović i Karađorđević na Zlatiboru su potražile i očigledno pronašle kraljevske uslove boravka.

 

 

 

 

 

www.balkan-turizam.net

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Skoči na traku sa alatkama