Kampovi u Srbiji

Kampovanje u prirodi polako, ali sigurno postaje sve popularnije u Srbiji. Aktivan odmor omogućuje spektar dodatnih angažovanosti u prirodi što svakako doprinosi boljem zdravlju kako fizičkom, tako i psihičkom. U doba opsade korona virusa, predstavićemo  nekoliko auto kampova u Srbiji kojih stvarno ima jako malo, ali oni koji postoje zaista imaju solidnu ponudu za goste.
foto: balkan-turizam.net

Kamp Zlatibor

Ulaskom u mesto  Zlatibor na magistralnom putu, posle velikog kružnog toga nastavljate pravo prema Crnoj Gori, posle poznatog starog simbola Zlatibora Zelenkade, prvo skretanje levo nalazi se Auto kamp Zlatibor. Zbilja, kamp kojem mnoge zapadno~evropske zemlje mogu da pozavide, sa 60 kamp jedinica za kampere i kamp prikolice i više lokacija za šatore. Opremljen najmodernijim priključcima za struju i vodu, zajedničkom prostorijom za boravak gostiju, recepcijom, čajnom kuhinjom, velikim letnjikovcem sa mestom za roštilj, mini igralištem za decu i još mnogo toga.
Camp Zlatibor – foto: balkan-turizam.net
Camp Zlatibor – foto: balkan-turizam.net
Camp Zlatibor – foto: balkan-turizam.net
foto: balkan-turizam.net Steva Bjelkic
Pored kamp jedinica gostima je na raspolaganju i smeštajni deo ukupnog kapaciteta od 19 ležaja. Treba naglasiti da su svi sadržajni kapaciteti  prilagođeni  i za osobe sa posebnim potrebama.  Kamp počinje sa radom od kraja aprila pa do kraja septembra, mada se svakako pre polaska na put treba raspitati.
Cene su pristupačne možemo slobodno to da tvrdimo, a plaćanje pored gotovine može i platnim karticama…
Camp Zlatibor – foto: balkan-turizam.net

Kamp Zip

U selu Kremna,na putu  između Zlatibora i Tare ili možemo reći na obroncima Tare nalazi se još jedno kamp odmaralište Camping Zip.  Ušuškan između dve prelepe planine ovaj kamp ima takođe izvrsnu ponudu. Sastoji se od 30 kamp mesta za vozila i šatore i od drvenih koliba za 2 osobe sa svim pratećim sadržajima. Svako kamp mesto poseduje priključak za struju i vodu.

Zip Camping- foto: balkan-turizam.net
Zip Camping- foto: balkan-turizam.net
Zip Camping- foto: balkan-turizam.net
Zip Camping- foto: balkan-turizam.net
Zip Camping- foto: balkan-turizam.net

Takođe se mogu koristiti spoljni sportski tereni, dečije igraliste i prostorija za zabavu (bilijar, stoni tenis, stoni fudbal, šah…). Sve prostorije i dvorište su pokriveni wifi signalom i video nadzorom. Kamp je na odličnoj lokaciji kao polazna tačka za obilzak lepota Tare, na 12 km od Mećavnika i parka prirode Šargan – Mokra gora.  Na desetak kilometara je i Hotel Omorika. Kamp je na 760 metara nadmorske visine.

Banjska stena Tara- foto: balkan-turizam.net

 

Kamp Zasavica

Sa planina idemo na severozapad Srbije u  kamp koji je smešten u ravnici na granici između Srema i Mačve  –  Auto kamp Zasavica.  Na 15 km od Sremke Mitrovice tik pored sela Zasavice na 200 metara od Vizitorskog centra i istoimenog  Specijalnog rezervata prirode. Kamp raspolaže sa 42 parking  mesta za kampere, šatore i kamp prikolice.

foto: www.camping-zasavica.com

Prostorija za druženje opremljena je klupama i stolovima, televizorom,  velikim kaminom sa roštiljem, ložištem za kuvanje kotlića i poseduje  prostor za pripremu hrane . Kamp raspolaže i sa hemijskim toaletom, spoljnim lavaboima za pranje obuće kao i prostorom za pražnjenje prljave vode iz auto-kuća i pranje vozila. Kamp j pokriven wifi internetom i  kategorisan je sa tri zvezdice.

 

Eko kamp Fruška gora

“Doživite nezaboravno kampersko iskustvo u podnožju Nacionalnog parka Fruška gora” je parola koja je napisana na oficijalnom sajtu Eko – kampa Fruška gora. Upravo je to i pozivnica za posetu. Kamp se nalazi u možda najlepšem delu planine Fruške gore.

Eko kamp Fruska gora- foto: balkan-turizam.net
Eko kamp Fruska gora- foto: balkan-turizam.net
Eko kamp Fruska gora- foto: balkan-turizam.net
Eko kamp Fruska gora- foto: balkan-turizam.net

U ovom Eko kampu ne treba da brinete oko kamp opreme, jer na licu mesta možete da je iznajmite. Osim šatora u poudi je i nekoliko kamp prikolica. Važna stvar je da su Sremski Karlovci na 5 minuta, a Novi Sad na 15. Vrata kampa su otvorena od početka maja. Mnogi svoje najbolje letovanje pamte po kampovanju.

Tara – Mitrovac foto: balkan-turizam.net

Jedan od najboljih načina da iskusite  prirodu u celosti upravo je ovaj. Planirajte ili barem razmišljajte o kamperskim avanturama. Probajte barem jednom godišnje 24 časa da boravite u prirodi. Kampovi će vam mnogo pomoći u tome.

 

Tekst je realizovan u okviru projekta “PROBLEMI U TURIZMU U DOBA KOVIDA 19” uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

redakcija www.balkan-turizam.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Skoči na traku sa alatkama