Srbija: Kopaonik – HOP NA KOP

Tamo gde je najveći skijaški centar u Srbiji, tamo je Kopaonik. Tamo gde je jedan od najviših  planinskih vrhova u Srbiji, Pančićev vrh i tamo je Kopaonik. Jedan deo ovog planinskog masiva čini nacionalni park, odnosno zaštićena zona. A pošto je zima već počela da pokazuje svoje čari, razmislite o mogućnosti odlaska. Znate kako kažu, ako želite kvalitet provoda i celokupnog boravka, onda nećete pogrešiti izborom ove planine. Ove slike najbolje govore o smeštajnim kapacitetima, jer kao što vidite možete se i vi osećati kao kraljevi ili kraljice.

 

Ako govorimo o skijanju, onda je Kopaonik neprikosnoven. Užitak koji vam ova veština može doneti, još je jači i veći na ovoj planini zbog velikog broja staza. Vaše je samo da izaberete.


Na Pančićevom vrhu našeg planinskog masiva – Kopaonika nalazi se mauzojel čuvenog prirodnjaka po kojem vrh nosi ime. Inače, ovu planinu odlikuje ogromno rudno bogatstvo, po čemu i nosi ime.
Za razliku od Zlatibora, koji nudi neku drugu vrstu turističkih pogodnosti, Kopaonik se oslanja prvenstveno na skijaški turizam. Njega čine staze, hoteli i čista priroda. Vrnjačka, Mataruška i Sijarinska banja su vam takođe na raspolaganju, ako već birate ovu zonu za odmor, rekreaciju, ili lečenje. Što se tiče pomenutih banja za njih se turisti odlučuju zbog termalnih voda i mineralnih izvora.

Kopaonik je pretvoren u jedno veliko gradilište. Razvoj turizma kao privredne grane ovde neprekidno ide uzlaznom linijom. Mnogi će reći da je preskupo, što i nije laž, ali ne znači da morate potrošiti čitavo bogatstvo. U ponudi su ski karte u predsezoni, po 15 odsto nižim cenama. Cena korišćenja žičare u predsezoni je 270 dinara u oba smera, dok je u sezoni 350 dinara.

 

Rani booking, besplatna ski oprema u last minute ponudi, sve su to otvorene opcije, treba samo malo da se informišete i zahvaljujući tome jeftinije prođete. Svuda je moguće obezbediti niže troškove boravka, pa što bi Kopaonik bio izuzetak? Uostalom, ako ne birate skuplje hotele, znajte da ima i onih smeštajnih kapaciteta koji su prilagođeni nešto skromnijim džepovima. A mi vam šaljemo najsrdačnije pozdrave sa lica mesta!

 

Katarina Filipović

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Skoči na traku sa alatkama