@balkan-turizam.net

CRNA GORA: Ulcinj, priča za sebe!

Ulcinj je najjužniji grad na crnogorskom primorju. Prema istorijskim podacima,  jedan je od najstarijih gradova na jadranskoj obali. Smatra se da je star više od 2.000 godina. Ali  istoriju o Ulcinju  ostavljamo za drugu priču, ono što Vas sigurno najviše interesuje po našem skromnom mišljenju jesu plaže u ovom crnogorskom gradu. Gradska plaža(mala plaža) može se pohvaliti dobrom opremljenošću, ali i dobroj gužvi tokom sezone. Stvorena je za porodični ambijent i važno je istaći da je peščana! Kao što imate priliku da pogledati fotografiju ispod, mala plaža ima predivan  pogled ka moru, a sa desne strane krasi je pogled ka Starom gradu. Uz malu plažu je šetalište gde se nalazi nekoliko manjih hotela, ali mnogo je veći izbor apartmana, privatnog smeštaja i privatnih soba. Miris pečenog mesa, prvenstveno ćevapa ne može se nikako zaobići, pa je dobra prilika da se na ovom mestu nešto “mezne” na brzaka. Cena hrane je dosta pristupačna za vaš novčanik u odnosu na druge delove Crne Gore.

@balkan-turizam.net

Velika plaža

Ulcinjska obala je duga nešto više od  32 km, od kojih je 18 km u plažama što je jedinstveno za Jadransko more. Par reči je bio o maloj, ali ipak glavna motivacija za dolazak u Ulcinj je svakako Velika plaža. Ako se odlučite za letovanje u Ulcinju, do velike plaže možete ići peške(podaleko) čamcem ili  automobilom, mada i ako dođete drugim prevozom, ima rešenja i za to. Pri ruci u gradu su vam “Kombi” Taxi vozila koja voze mahom samo tu relaciju. Do tamo Vam treba 15 munuta, ali u povratku ova relacija može da traje i do sat vremena vožnje, zbog neverovatne gužve u saobraćaju. Imajte to u vidu obavezno!

Velika plaža, verovali ili ne dugačka je oko 12 km i zasigurno ćete biti očarani kilometrima duge plaže i najfinijim peskom. Toliko je veliko prostranstvo, da na gužvu možete slobodno da zaboravite. Opremljena je sa nekoliko barova, dečijih kutaka za igrarije na pesku, ali i svom propratnom opremom za iznajmljivanje. Ležaljke, suncobrani, pedaline, kanui, skuteri i sl.  Za ljubitelje adrenalinskih sportova tu je Kajtsurferski klub gde možete možete iznajmti svu potrebnu opremu, ali i instruktora(naša topla preporuka). Zbog savršenih vetrova, radi kajtsurfinga na ovo mesto tokom sezone dolazi na hiljade turista iz celog sveta.

@Pixabay

U produžetku Velike plaže, nalazi se poznato nudističko kupalište.  Smešteno je na Adi Bojani za koje pripremamo posebnu priču…

 

balkan-turizam.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Skoči na traku sa alatkama