@balkan-turizam.net

SLOVENIJA: Piran, slovenački dragulj

Piran je gradić u Sloveniji nastanjen na Jadranskom moru. Uske ulice sa tesno skučenim kućama, koje se kreću od crkvenog nagiba ka centralnom trgu duž obale, naglašavaju njegov mediteranski karakter.  Tipičan je morski grad, koji se razvio pod uticajem  Venecije, a smatra se jednim od lepših mesta na jadranskoj obali.

@balkan-turizam.net

Pored arhitekture, u Piranu se izdvaja  pomorski muzej i prekrasan Tartinijev Trg, a ne treba zaboraviti na samoj obali i upečatljivu rimokatoličku  Crkvu Svetog Georgija sa koje možete napraviti izuzetne fotografije.

@balkan-turizam.net

Plaža Fiesa

Što se tiče kupanja na moru, posetili smo plažu “Fiesa” uz koju je smešten i auto-kamp sa kapacitetom da primi 110 auto kamp prikolica i 30 šatora. Plaža je sa krupnim kamenom, a naša preporuka je da budete oprezni i da bez sanadala, patika za vodu, peraja i sl. ne testirate svoju ravnotežu. Nije opremljena suncobranima i ležaljkama, tako da ako se uputite na “Fiesu” ponesite sve što vam je potrebno za svaki slučaj.

@balkan-turizam.net
@balkan-turizam.net

Piran ili Pirano kako ga nazivaju Italijani nalazi se nadomak Portoroža, 20 km od Kopra i oko 120 km od Ljubljane. Grad je zaštićen  kao kulturno-istorijski spomenik. Ako ste u prilici, obavezno ga posetite.

 

balkan-turizam.net

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Skoči na traku sa alatkama